Yalnız Mesajı Göster

Ayva Şekeri Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Şekeri Tatlısı



Ayva Şekeri Tatlısı - Ayva Şekeri Tatlısının Tarifi
Malzemeler;


1 kg ayva

6 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı su

Süslemek için;


Hindistan cevizi

Yapılışı;


Ayvaları kabukları ile dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp bir kenara bırakın

Ayvaları küçük küçük küpler halinde doğrayın

Doğradığınız ayvaları yarım su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ile beraber bir tencereye alıp kaynamaya bırakın

Önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini temiz bir tülbent ile bağlayıp tencerenin içine atın (Çekirdekler akışkanlık ve yoğunluk katıyor)

Haşlanan ayvaları ya süzgeçten geçirin ya da bir blendırla ezip püre haline getirin

Bu arada tülbenti çıkartın

Püre haline getirdiğiniz ayvalara kalan 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar kaynatın

Karışımı tepsiye döküp istediğiniz şeker şeklini verin

Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla