Konu
:
Milföylü Sürpriz Armut
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Sürpriz Armut
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Sürpriz Armut
milföylü armut - milföylü armut tatlısı tarifi - milföylü sürpriz armut hazırlanışıMalzemeler:
8 kare milföy hamuru
3 armut
40 gr loğusa şekeri
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Tarifi:
Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim
Milföyleri buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşayana kadar bekletin
Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile inceltin
Kenarı tırtılklı yuvarlak bir kalıpla kesin
Armutları soyup 2 tanesini enine halka şeklinde dilimleyin
Kalan armudu elma gibi dilimleyin
Loğusa şekerini 2 bardak kaynar suya atıp eritin
Armutları ilave edip yumuşayana kadar pişirin
Armutları süzgece alıp iyice süzülmesini bekleyin
Hamurların üzerlerine yumurtanın sarısını sürün ve çatalın ucu ile yer yer delin
Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın
Üzerlerine antepfıstığı serpiştirin
2 milföy ve 2 armut dilimini servis tabağına değişimli olarak üst üste yerleştirin
Elma gibi dilimlenmiş armutla süsleyin
Kalan malzemeleri de aynı işlemi uygulayarak hazırlayın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul