Yalnız Mesajı Göster

Sarma Baklava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Baklava



baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülür - sarma baklavanın tarifi - cevizli baklavaMalzemeler:


2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

Yarım pkt kabartma tozu

Bir tutam tuz

Aldığı kadar un

Nişasta

1 kase çekilmiş ceviz içi

Yarım paket margarin


Şerbeti için:


3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım limon

Hazırlanışı:


Yumurta,sıvıyağ,süt,tuz,kabartma tozu,unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelimYarım saat dinlendirmeye bırakalımDinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeler yapalım ve nişasta yardımıyla küçük küçük açalım


Daha sonra iki hamur arasına nişasta serpip üst üste 2 hamuru açalım incecik olana kadar ve kenar kısmından başlayıp cevizleri serpelimYalnız hertarafa serpmeyin yatay serpin ve yanlardan 2 cm çapında katayıp oklava yardımıyla rulo yapar gibi sarın ve sonra oklavayı yavaşça çekin


Bıçakla istediğiniz büyüklükte kesip küçük boy tepsiye dizin ve böylelikle her iki yufkada bir ceviz koyup rulo yapıyoruzİşlemimiz bittikten sonra margarini eritip baklavaların üzerine döküyoruz


180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruzBu sırada şerbeti hazırlıyoruz soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruzYanlız şerbet çok kaynar olmasın hafif bekletelim yoksa istediğimiz çıtırlıkta olmaz hamurlaşır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla