Konu
:
Sarma Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Baklava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Baklava
baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülür - sarma baklavanın tarifi - cevizli baklavaMalzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım pkt kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
1 kase çekilmiş ceviz içi
Yarım paket margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Hazırlanışı:
Yumurta,sıvıyağ,süt,tuz,kabartma tozu,unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
Yarım saat dinlendirmeye bırakalım
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeler yapalım ve nişasta yardımıyla küçük küçük açalım
Daha sonra iki hamur arasına nişasta serpip üst üste 2 hamuru açalım incecik olana kadar ve kenar kısmından başlayıp cevizleri serpelim
Yalnız hertarafa serpmeyin yatay serpin ve yanlardan 2 cm çapında katayıp oklava yardımıyla rulo yapar gibi sarın ve sonra oklavayı yavaşça çekin
Bıçakla istediğiniz büyüklükte kesip küçük boy tepsiye dizin ve böylelikle her iki yufkada bir ceviz koyup rulo yapıyoruz
İşlemimiz bittikten sonra margarini eritip baklavaların üzerine döküyoruz
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Bu sırada şerbeti hazırlıyoruz soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz
Yanlız şerbet çok kaynar olmasın hafif bekletelim yoksa istediğimiz çıtırlıkta olmaz hamurlaşır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul