Konu
:
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti
kadayıf nasıl yapılır - kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır - kadayıf şerbeti tarifi - kadayıf yapımıTel kadayıf (Yarım kg)
Pekmez (2 çorba kaşığı)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Ceviz içi (1,5 su bardağı)
Şerbeti için:
Su (3-4 su bardağı, sıcak)
Limon (Yarım adet)
Şeker (Yarım kg
)
Yarım kg tel kadayıfı tel tel ayırın
Derin cam bir kaba koyun
Tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritin
Eriyen yağı tel kadayıfının içine dökün
Yağın kadayıfa iyice yayılması için karıştırın
2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırarak tepsiye iyice yayın
Üzerine yarım su bardağı ceviz içini bütün halinde sırayla dizin
Tel kadayıfının yarısını bir kat tepsiye dizin
1 su bardağı cevizi rendeleyin ya da dibekte dövün
Tel kadayıfın üzerine dövülmüş cevizleri her tarafa gelecek şekilde yayarak serpin
Üzerine 2
kat olarak kalan tel kadayıfı yayın
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Pişen tel kadayıfı bir başka fırın tepsisine ters çevirerek koyun
Böylece alta dizdiğiniz cevizler üste gelecektir
Şerbetinin Yapımı:
Bu sırada tencereye 3-4 su bardağı sıcak su dökün
Suyun içine yarım kesilmiş limonu ve yarım kg
şekeri koyun
Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın
Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe yardımıyla sıcak kadayıfın üzerine dökün
Tel kadayıfınız servise hazır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul