Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıf ve Şerbetinin Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf ve Şerbetinin Tarifi



cevizli kadayıf yapılışı - kadayıf şerbeti hazırlamanın püf noktaları - kadayıfın şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler:

300 gr taze kadayıf

100 gr tereyağı

200 gr ceviz içi


Şerbeti için:

3 bardak toz şeker

2 bardak su

yarım limon suyu


Yapılışı:

Aynı boyda iki tepsi alınır Kadayıfın - pişirileceği tepsiye yağın hepsi oda sıcaklığında yumuşatılıp sıvanır Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirilir Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizler yerleştirilip üzerine geriye kalan kadayıflar yerleştirilir Kadayıflar tepsiye yerleştirilince üzerine bir naylon koyulup bir tepsi yerleştirilir


Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir Daha sonra İyice basılan kadayıf orta hararetli fırına sokularak hafif pembe renkte pişirilir Tepsi fırından çıkarılıp, aynı büyüklükte kî ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevrilir Tekrar fırına sokulup üstü nar gibi kızartılır


Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökülür


Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır Şurubunun da mutlaka şeker 3, su 2 ölçüsünde koyu bir şurup olması lazımdır O zaman kadayıf kıtır olur


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla