Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı İrmik Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı İrmik Tatlısı



irmik tatlısı nasıl yapılır - fındıklı tatlı tarifleri - şerbetli tatlı tarifleri - irmik tatlısı tarifi

Fındıklı irmik tatlısı malzemeleri


2 su bardağı irmik


1 su bardağı ayçiçeği yağı


2 yumurta


125 gr margarin


1 paket kabartma tozu


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı yoğurt


1 paket vanilya


Aldığı kadar un

Şerbeti için


3 su bardağı toz şeker


35 su bardağı su


Yarım limonun suyu

üzeri için


Fındık


Fındıklı irmik tatlısı:


Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun

Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın

Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin

Daha sonra 6 cm?lik kalıplarla tekrar daireler yapıp,

ortalarını da daha küçük bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun

Çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

Şerbeti için su ile şekeri kaynatın Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın

Soğumaya bırakın Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletin

Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla