Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Rulo

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Rulo



Böğürtlenli Rulo tarifi - Böğürtlenli Rulo yapilisi



MALZEMELER

25 su bardağı süt

80 gr dövülmüş fındık

125 gr böğürtlen

150 gr kayısı

1 portakal

300 gr krem şanti

3 çorbakaşığı yoğurt


8 Kişilik

HAZIRLANIŞI

15 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun

Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun

5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin Püre haline gelene kadar karıştırın

Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla