Konu
:
Portakallı ve Haşhaşlı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı ve Haşhaşlı Revani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı ve Haşhaşlı Revani
Portakallı ve Haşhaşlı Revani tarifi - Portakallı ve Haşhaşlı Revani yapilisi
Malzemeler:
4 Yumurta (yumurtalarınız büyük ise 3 adet kullanabilirsiniz)
1 su bardağı şeker
2 Su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı portakal suyu
Bir paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
2 Çorba kaşığı mavi haşhaş
Not: Kullandığınız portakalın tatlı veya ekşi olmasına göre içine koyacağınız şeker miktarını ayarlamanız gerekebilir
Şerbeti İçin:
2 Su bardağı su
2 Su bardağı Portakal suyu
4 Su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın
Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa alın şeker eridikten sonra portakal suyunu da ekleyip kaynatın ve soğuması için bir kenara alıp bekletin
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
Yoğurt, yağ, portakal suyu ve portakal rendesini de ekleyip çırpın
Un, kabartma tozu ve karbonatı ayrı bir yerde karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip bir kaç dakika çırpın
İrmiği ve haşhaşı da ekleyip çırpmaya devam edin, revaninin kıvamı ne çok koyu ne de sıvı olmamalı uygun kıvamı vermek için gerekirse fazladan irmik ekleyebilirsiniz
Margarin ile yağlanmış tepsiye biraz şeker serpin ve hazırladığınız karışımı tepsiye döküp fırına verin
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin, pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanabilirsiniz
Fırından çıkardıktan sonra, ılınan revaninizi istediğiniz şekilde ama bıçağı dibine kadar indirmeden üzerinden kesin ve şerbetini dökün böylece revani şerbeti tam olarak çekecektir
Ilık veya soğuk olarak üzerine kaymak veya sakızlı muhallebili dondurma ile servis yapmanızı öneririm
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul