06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lime Kek
Lime Kek tarifi - Lime Kek yapilisi
Malzemeler ,
Hamuru için Malzemeler ,
1 yumurta
1 bardak pudra şekeri
Yarım bardak süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Kreması için malzemeler,
1 bardak toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilin
3 yumurta sarısı (çırpılmış)
3 bardak süt
2 adet lime suyu
1 adet lime, Carte d’Or Vanilyalı ve Kaymaklı Dondurma
Hazırlanışı,
Kremayı hazırlamak için bir tencerede şekeri, tuzu, nişastayı, vanilini ve unu karıştırın
Karışımın içine hızlı bir şekilde topaklaşmayı önleyerek sütü ekleyin
Orta hararette devamlı karıştırarak, karışım kıvam alıncaya ve kaynayıncaya dek pişirin
Ateşten alın
Elde ettiğiniz karışımın 1/3’ünü yumurta sarılarıyla yavaş yavaş karıştırın ve hepsini kalan karışıma geri ekleyin
Tekrar ateşe alıp bir iki dakika daha pişirin
Soğuduktan sonra lime suyunu hızla karıştırın
Hamuru hazırlamak için yumurtayı, sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilini bir kapta karıştırın
Üzerine yavaş yavaş kulak memesi kıvamına ulaşıncaya kadar un ekleyin
Elde ettiğiniz hamuru oklavayla yarım parmak kalınlığında açıp geniş ağızlı bir bardakla hamurdan yuvarlaklar kesin
Kestiğiniz hamurların üzerine çatalla delikler açıp önceden 180 °C’de ısıttığınız fırınızda altın rengini alana dek pişirin
Kremayı küçük keklerinizin üzerine paylaştırıp kalan limeden aldığınız ince dilimlerle süsleyin
Carte d’Or Vanilyalı ve Kaymaklı Dondurmayla servis edin
İsteğe göre üzerini sos ile de süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
|
|
|