Yalnız Mesajı Göster

Ballı Çıtır Parmak Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Çıtır Parmak Tatlısı



Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi - Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır - Ballı Çıtır Parmak Tatlısının Yapılışı


Malzemeler :


2 Su Un

1 Su B Mısır Unu

2 Çorba K Tereyağı

1 Su B Sulu Yoğurt

1 Çay B Toz Badem

Yarım Limon

1 Çay K Karbonat

Şerbeti İçin:


2,5 Su B Toz Şeker

2 Su B Su

1 Dilim Limon

Üzeri İçin:


Bal

Dondurma

Yeşil Fıstık


Hazırlanışı


Önce şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın Karıştırma kabına tereyağını alın ve parmaklarınızla sıkın Yoğurdu bir kaba alın Üzerine karbonatı ve limon suyunu sıkın Karıştırma kabına ilave edin Bademi de ekleyip iyice karıştırın


Son olarak unu ve mısır ununu koyup yoğurun Hazırlanan hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgaha alın ve merdaneyle yavaş yavaş açın 1 cm kalınlığında olunca hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla parmak inceliğinde kesin İyice kızdırılmış yağda kızartın


Kızaran tatlıları süzerek alın ve soğuyan şerbetin içine atın Şerbetlerini iyice çekince servis tabağına alın Üzerine yeşil fıstık serpin Kenarlarına dondurma ve bal koyarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla