Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Puding

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Puding



sütlü tatlılar - çift çikolatalı puding tarifi

MALZEMELER:


* 1 su bardağı şeker (şeker sevmiyorsanız daha az kullanın)

* 1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı kakao

* 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

* yarım çay kaşığı tuz

* 3 su bardağı süt (3,5 su bardağı kullandım)

* 4 yumurta sarısı (taze yumurtayla koku sorunu yaşamazsınız)

* 1 paket vanilya

* 120 gr bitter çikolata (bir parçasını üstüne ayırın)

* 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)

YAPILIŞI:


1 Küçük bir tencerenin içine kakao ve nişastayı eleyerek katın

2 Vanilya, yağ ve çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karışım topaksız hale gelene kadar iyice çırpın

3 Göz göz olana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, göz göz olduktan sonra 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Sürekli karıştırmanız topaklanmaması için şart Aksi halde pudingi tel süzgeçten geçirmeniz gerekir ki çok zahmetli bir iş

4 Tencereye vanilya, yağ ve iri parçalara böldüğünüz çikolatayı da ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın

5 Puding ılıyana kadar arada karıştırmaya devam edin ve ılıyan pudingi kaselere paylaştırın

6 Soğuyunca üzerine çikolata rendesi serpin ve servis edin


Not: 4-6 kişilik servis çıkıyor Amerikan ölçüleriyle yapmak isterseniz


* 2/3 cup şeker

* 1/3 cup kakao

* 1/4 cup mısır nişastası

* 1/4 tsp tuz

* 2 1/2 cup süt

* 4 yumurta sarısı

* 1 tsp vanilya

* 4 ounce bitter çikolata + süsleme için

* 2 tbsp tereyağı (tepeleme)
alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla