Konu
:
Çikolatalı Puding
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Puding
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Puding
sütlü tatlılar - çift çikolatalı puding tarifi
MALZEMELER:
* 1 su bardağı şeker (şeker sevmiyorsanız daha az kullanın)
* 1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı kakao
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
* yarım çay kaşığı tuz
* 3 su bardağı süt (3,5 su bardağı kullandım)
* 4 yumurta sarısı (taze yumurtayla koku sorunu yaşamazsınız)
* 1 paket vanilya
* 120 gr bitter çikolata (bir parçasını üstüne ayırın)
* 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
YAPILIŞI:
1
Küçük bir tencerenin içine kakao ve nişastayı eleyerek katın
2
Vanilya, yağ ve çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karışım topaksız hale gelene kadar iyice çırpın
3
Göz göz olana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, göz göz olduktan sonra 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Sürekli karıştırmanız topaklanmaması için şart
Aksi halde pudingi tel süzgeçten geçirmeniz gerekir ki çok zahmetli bir iş
4
Tencereye vanilya, yağ ve iri parçalara böldüğünüz çikolatayı da ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın
5
Puding ılıyana kadar arada karıştırmaya devam edin ve ılıyan pudingi kaselere paylaştırın
6
Soğuyunca üzerine çikolata rendesi serpin ve servis edin
Not: 4-6 kişilik servis çıkıyor
Amerikan ölçüleriyle yapmak isterseniz
* 2/3 cup şeker
* 1/3 cup kakao
* 1/4 cup mısır nişastası
* 1/4 tsp tuz
* 2 1/2 cup süt
* 4 yumurta sarısı
* 1 tsp vanilya
* 4 ounce bitter çikolata + süsleme için
* 2 tbsp tereyağı (tepeleme)
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul