Konu
:
Havuçlu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu İrmik Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu İrmik Tatlısı
Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi - Havuçlu İrmik Tatlısının Yapılışı
Malzemeler;
1 su bardağı irmik
125 gr margarin
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
500 gr havuç
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı;
Önce tatlıyı süslemek için krem şantiyi hazırlayın
1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın
Margarini eritin
İrmiği ekleyin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun
3 bardak süt ve 1 bardak toz şekeri ekleyip karıştırın
Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve tepsinize dökün
Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 bardak süt ve yarım bardak toz şekeri karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alın ve soğuyunca içine dövülmüş cevizleri ilave edin
Hazırladığınız havuçlu karışımı irmiğinizin üstüne yayın
En üstüne de kremşantiyi istediğiniz şekilde süsleyerek koyun ve buzdolabına kaldırın
İsterseniz yanında mevsim meyveleri ile de servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul