Konu
:
Kayısı Soslu Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Soslu Muhallebi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Soslu Muhallebi
Kayısı Soslu - Muhallebi - Kayısı Soslu Muhallebi Tarifi - Soğuk Tatlılar
Malzemeler :
1 Lt
Süt
1 Su B
Toz Şeker
2 Çorba K
Söke Un
2 Çorba K
Nişasta
1 Paket Vanilya
Sosu İçin:
500 Gr
Kayısı
4 Çorba K
Toz Şeker
1 Çorba K
Nişasta
Hazırlanışı
Tencereye sütü dökün
Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edin
Çırpma teliyle topaklanmamasına dikkat ederek pişirin
Kaynayıp kıvamı koyulaşınca cam fırın kabına muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın
Kayısıları da tencereye alın ve üzerine sıcak su döküp pişirin
Kabukları soyulunca altını kapatın
Suyunu süzün ve ayırın
Kepçe ya da kaşık yardımıyla süzgeçten ezerek geçirin
Elde ettiğiniz püreyi tencereye alın
İçine şeker ve nişasta ilave edip pişirin
Kayısıları kaynattığınız suyu da üzerine ekleyin
Sosu hazırladıktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın
Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz
Soğuyunca buzdolabına koyup bir gece bekletirseniz daha iyi olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul