Konu
:
Kadayıflı Fındıklı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Fındıklı Baklava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Fındıklı Baklava
Kadayıflı Fındıklı Baklava Tarifi - Kadayıflı Fındıklı Baklava Yapılışı
Malzemeler :
1 Çay B
Süt
1 Çay B
Su Ve Sıvıyağ Karışımı
2 Çorba K
Sirke
1 Yumurta
Yarım Kabartma Tozu
1 Fiske Tuz
Alabildiği Kadar Söke Un
Açmak İçin:
Nişasta
İç Harcı İçin:
1 Kase File Fındık
200 Gr
Kadayıf
Üzeri İçin:
150 Gr
Tereyağı
1 Çay B
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
6 Su B
Toz Şeker
5 Su B
Su
Yarım Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına sirkeyi, suyu, sıvıyağı ve yumurtayı alıp çırpın
Üzerine sütü dökün
Karıştırdıktan sonra 10 kaşık kadar unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin
Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun
Elde ettiğiniz hamuru ortalama 45 bezeye bölün
Nişasta serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp, üstüste koyun
45 tane açılmış hamuru 15erli 3 parçaya ayırın ve tepsi büyüklüğünde açın
Elde ettiğiniz 3 hamurdan birini yağlanmış tepsiye serin
Üzerine kadayıf ve file fındık serpin
Diğer kata da aynı işlemi yapın
Son parça hamurla üzerini kapatın ve kenarlarını sıkıştırın
Havuç dilimlerini elde etmek için; tepsinin tam ortasına yuvarlak bir fincan tabağı yerleştirin ve bıçakla etrafını kesin
Tabak oradayken kestiğiniz yuvarlağın kenarlarını havuç gibi dilimleyin
Tabağı kaldırıp yuvarlak kalan kısmı da üçgen şekilde dilimleyin
Küçük bir tavada tereyağını ve sıvıyağı eritin
Dilimlenen hamurun üzerine kuru yer kalmayacak şekilde üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın
Ilık şerbeti tatlı sıcakken dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul