Konu
:
Şöbiyet Yozgat usulü
Yalnız Mesajı Göster
Şöbiyet Yozgat usulü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şöbiyet Yozgat usulü
Yozgat Mutfağından – Şöbiyet (Yozgat usulü) – Şöbiyet Malzemeleri – Şöbiyet Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg piyale unu
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
biraz tuz
Tav yağı;
1-1,5 lt sıvı yağ
750 gr tereyağı veya margarin
Şurubu:
3 kg tozşeker
üstünü geçecek kadar su
1 limon
Açmak için:
1 kg un
500 gr ev nişastası
İÇİNE;
300-500 gr ceviz içi
( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir
)
Yapılış tarifi:
Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
İyice yoğurup özleştirin
Nemli bir bezin altında yarım saat bekletin
Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin
Pazıların altına ve üstüne bolca nişastalı un serperek incecik açın
Yufkaları bir örtü üzerine serin
yufkaları üst üste koyup sekizer santimlik kareler halinde kesin
Ortalarına dövülmüş ceviz koyup üçgen biçiminde kapatın
Hamurları 3 tepsiye yerleştirin
Katı yağları önce eritin ve tortusu dibine çökünce başka bir kapta kaynatılan sıvı yağla karıştırın
Kaynayan tav yağının 1/ 3 ünü bir kepçeyle alıp tepsinin birine gezdirin
Kalan yağı da diğer tepsilere dökün
Fırında pembe renkte pişirin
Üç kilo şekerden orta koyulukta bir şurup hazırlayın
Soğuyan tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin
Kıyılmış yeşil fıstık serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul