Yalnız Mesajı Göster

Şöbiyet Yozgat usulü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şöbiyet Yozgat usulü



Yozgat Mutfağından – Şöbiyet (Yozgat usulü) – Şöbiyet Malzemeleri – Şöbiyet Nasıl Yapılır



Malzemeler:


1 kg piyale unu

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı sirke

biraz tuz

Tav yağı;

1-1,5 lt sıvı yağ

750 gr tereyağı veya margarin

Şurubu:


3 kg tozşeker

üstünü geçecek kadar su

1 limon

Açmak için:


1 kg un

500 gr ev nişastası

İÇİNE;


300-500 gr ceviz içi

( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir)

Yapılış tarifi:


Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın İyice yoğurup özleştirinNemli bir bezin altında yarım saat bekletin Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin


Pazıların altına ve üstüne bolca nişastalı un serperek incecik açın Yufkaları bir örtü üzerine serin yufkaları üst üste koyup sekizer santimlik kareler halinde kesin Ortalarına dövülmüş ceviz koyup üçgen biçiminde kapatın


Hamurları 3 tepsiye yerleştirin Katı yağları önce eritin ve tortusu dibine çökünce başka bir kapta kaynatılan sıvı yağla karıştırın Kaynayan tav yağının 1/ 3 ünü bir kepçeyle alıp tepsinin birine gezdirin Kalan yağı da diğer tepsilere dökün Fırında pembe renkte pişirin

Üç kilo şekerden orta koyulukta bir şurup hazırlayın Soğuyan tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin Kıyılmış yeşil fıstık serpin

Alıntı Yaparak Cevapla