Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Revani

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Revani



şerbetli tatlı tarifleri - revani nasıl yapılır - revani yapılışı - revani tatlısı tarifi

Fıstıklı revani malzemeleri


1 su bardağı tozşeker


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı un


500 gr irmik


125 gr margarin


3 yumurta


1 çay kaşığı karbonat


100 gr kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı

Şerbet için:


25 su bardağı tozşeker


25 su bardağı su


1 çorba kaşığı limon suyu

Fıstıklı revani hazırlanışı


Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın

Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın

Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın

Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın

Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin

Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın


Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın

Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın

Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün

Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla