Konu
:
Fıstıklı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Revani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Revani
şerbetli tatlı tarifleri - revani nasıl yapılır - revani yapılışı - revani tatlısı tarifi
Fıstıklı revani malzemeleri
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
500 gr irmik
125 gr margarin
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
100 gr kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
Şerbet için:
2
5 su bardağı tozşeker
2
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Fıstıklı revani hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın
Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın
Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın
Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın
Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin
Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin
Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın
Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın
Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın
Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün
Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul