Konu
:
Bademli Revani
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Revani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Revani
Bademli Revani Tarifi - Bademli Revani Nasıl Yapılır - Bademli Revani Malzemeleri
BADEMLİ REVANİ
Malzemesi:
8 tane yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 ufak paket vanilya
100 gram badem içi
4 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı pirinç unu
2 bardak sıcak su
4 bardak toz şeker
4 bardak su
Bir kaba, yumurtalar akı ile beraber kırılır, içerisine pudra şekeri, vanilya konur ve ılık bir yerde telle çırpılır
Boza kıvamına gelince, içerisine pirinç unu, irmik serpilir
Yavaş yavaş karıştırılır
Bir tepsinin içi yağlanır (margarin yağı olabilir
) Kabukları ayıklanmış ve ufalanmış bademler tepsinin içine serpilir
Yapılan revani boşaltılır
Orta derecede fırında 45 dakika pişirilir
Revaniyi fırından çıkarınca üzerine iki bardak sıcak su dökülür
Tekrar fırına konulur
5-6 dakika sonra çıkarılır
Daha evvelden hazırlamış olduğunuz şekerli sıcak şurup bir kepçe ile revaninin her yerine, yedire yedire dökülür ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra porsiyon porsiyon kesilip servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul