Konu
:
Çilekli Kalp
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kalp
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Kalp
Çilekli Kalp Tarifi - Çilekli Kalp Nasıl Yapılır - Çilekli Kalp Malzemeleri
Çilekli Kalp
11 gram toz jelatin
100 gram çilek
300 gram çilekli yoğurt
50 gram (3 çorba kaşığı) tozşeker
2 yumurta akı
300 gram tuzsuz krem peynir
Süsleme için;
Çilek
Pudra şekeri
Nane yaprağı
1 Jelatini 6 çorbakaşığı soğuk suyla karıştırın
Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin ve şekerle birlikte yoğurda katın
2 Jelatini benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kap üzerinde) çözün, ama kaynatmayın
Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın
Daha sonra çilekli karışıma ekleyin
3 Yumurta aklarını iyice çırpın
Peynirle birlikte çilekli karışıma boşaltın ve krem haline gelene kadar mikserle karıştırın
Karışımı 6 parçaya bölerek kalp şeklinde kalıplara dökün ve 3-4 saat dondurun
4 Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, nane yaprağı ve pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul