06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu İrmik Tatlısı
Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi - Muzlu İrmik Tatlısı Yapılışı - Muzlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Muzlu İrmik Tatlısı Malzemeleri
1 litre süt
9 çorba kaşığı toz şeker
9 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı fındık
ara kat için; 1 adet iri muz
ve 1 küçük paket sütlü çikolata (40 gram)
gördüğünüz gibi malzemelerimiz çok kısa, yapımı da çok kısa sürüyor
1 litre sütümüz var yaklaşık 5 su bardağı
tencereye aktarıyoruz
üzerine 9 çorba kaşığı irmik  
ve 9 çorba kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz
bütün malzemeler soğukken güzelce karıştırıyoruz
tenceremizi orta ateşe yerleştiriyoruz
sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz
artık kıvam aldı göz göz pişti, son olarak  
4 çorba kaşığı fındığı ekliyoruz
ve ateşi kapatıyoruz
irmik tatlımızı pişirdik
şimdi yarısını böyle bir cam kaba boşaltıyoruz
kaşığın arkasını ıslatarak düzeltiyoruz
zaten kabımızı da hafifçe ıslatmıştık
şimdi, 1 ufak çikolatamız var, üzerine rendeliyoruz
damla çikolata da kullanabiliriz
önemli olan çikolata lezzetini almak
çikolatayı rendeledikten sonra sıra muzları doğramaya geliyor
bu arada da karışımımız oldukça soğudu
muzları çok ince olarak doğruyoruz
muzları da çikolatanın üzerine  
çok düzgün olmamak kaydıyla sıralıyoruz
şimdi artık irmik tatlımızı, parça parça üzerine bırakıyoruz
sonra ıslak kaşıkla birleştireceğiz
çünkü muzlar sıyırılsın istemiyoruz
kaşığı ıslatarak parçaları birleştiriyoruz
tatlımızı düzelttik, aslında bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor
biz üzerini tarçınla süslemeye karar verdik
ama herşeyle de süsleyebiliriz, hindistancevizi  
ceviz, badem, fıstık, fındık
|
|
|