Konu
:
Üsküp Usulü İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Üsküp Usulü İrmik Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üsküp Usulü İrmik Tatlısı
Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Tarifi - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Yapılışı - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Malzemeleri
Malzeme:
½ kilo süt
125 gr
Margarin
4 yumurta
Şurubu: 4 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
1 – 2 bardak limon suyu
Süt ve yağ kaynatılır
1 su bardağı irmik tencereye atılır
Hamurun içine yumurtalar atılıp yedirilir
Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile parça parça halinde hamurlar alınarak konur
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir
Pembeleşinceye kadar pişirilir
Şurubu:
4 bardak su ile şeker kaynatılır
Fırından tepsi çıkarılır ve tatlılar bıçak yardımı ile kaldırılır ve üzerine ılık şurup dökülür
Kübra Kutal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul