Yalnız Mesajı Göster

Üsküp Usulü İrmik Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üsküp Usulü İrmik Tatlısı



Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Tarifi - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Yapılışı - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Üsküp Usulü İrmik Tatlısı Malzemeleri

Malzeme:

½ kilo süt

125 gr Margarin

4 yumurta

Şurubu: 4 su bardağı toz şeker

3,5 bardak su

1 – 2 bardak limon suyu


Süt ve yağ kaynatılır 1 su bardağı irmik tencereye atılır Hamurun içine yumurtalar atılıp yedirilir Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile parça parça halinde hamurlar alınarak konur Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir Pembeleşinceye kadar pişirilir


Şurubu:

4 bardak su ile şeker kaynatılır Fırından tepsi çıkarılır ve tatlılar bıçak yardımı ile kaldırılır ve üzerine ılık şurup dökülür



Kübra Kutal

Alıntı Yaparak Cevapla