Yalnız Mesajı Göster

Yalancı Şöbiyet Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Şöbiyet Tatlısı



milföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi




Malzemeler


* Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg)

* Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş)

* İki yumurta sarısı (üzeri için)

* Şerberti için:

o 1 kilo toz şeker

o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su

o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın)

Şerbetin yapılışı:


* Bir tencereye şekeri koyun

* Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin

* Üzerine yarım limonun suyunu sıkın

* Şeker eriyene kadar karıştırın Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın

* Şerbeti daha sonra soğutun

Yalanci sobiyet yapilisi
Yapılışı:


* Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin

* Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz

* Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın

* Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın

* Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün

* Isınmış fırına verin

* Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün

NOT: Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla