Konu
:
Yalancı Şöbiyet Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yalancı Şöbiyet Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yalancı Şöbiyet Tatlısı
milföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi
Malzemeler
* Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg)
* Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş)
* İki yumurta sarısı (üzeri için)
* Şerberti için:
o 1 kilo toz şeker
o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su
o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın)
Şerbetin yapılışı:
* Bir tencereye şekeri koyun
* Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin
* Üzerine yarım limonun suyunu sıkın
* Şeker eriyene kadar karıştırın
Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın
* Şerbeti daha sonra soğutun
Yalanci sobiyet yapilisi
Yapılışı:
* Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın
Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin
* Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz
* Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız
Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın
* Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın
* Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün
* Isınmış fırına verin
* Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün
NOT:
Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul