Konu
:
Kolay Şöbiyet
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Şöbiyet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Şöbiyet
şöbiyet tatlısı tarifi
Malzemeler:
12 tane şöbiyet için hazırlayalım:
3 hazır milföy hamuru karesi (1 kare milföyden 4 şöbiyet çıkacaktır)
1 tatlı kaşığı tereyağ ya da tereyağ aromalı margarin
1,5 çay bardağı ceviz içi
Şerbeti için :
1,5 bardak toz şeker
1 bardak su
birkaç damla limon suyu
Üzerini süslemek isterseniz çekilmiş yeşil fıstık ya da hindistan cevizi
Yapılışı:
Tencereye su ve şekeri alalım ve şerbet kıvamında yoğunlaşana dek kaynatalım
Kaynayınca içine birkaç damla limon suyu döküp bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım ve ılımaya bırakalım
Bu arada kare halindeki 3 milföy yaprağının her birini (+) biçiminde keselim ve herbir kareden 4 küçük kare olmak üzere toplam 12 küçük kare elde edelim
Ceviz içini bir buzdolabı poşetine koyalım ve iyice kırılana kadar üzerinden merdane ile geçelim ve ufalayalım
Sonra bu içten 12 küçük karenin herbirine bir tutam koyalım ve karelerin kenarını üçgen halinde kapatalım
Derin bir borcama domino taşları gibi birbirine bastırmadan yaslayarak üçgenlerin sivri uçları yukarı bakacak şekilde dikine yerleştirelim
Ocakta 1,5 tatlı kaşığı tereyağını eriterek üçgenlerin üzerine dolaştıralım ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafifçe pembeleşene dek pişirelim
Bu sırada milföylerin katları biraz açılarak tel tel olacak ama birbirine yaslı durduklarından çok fazla kabaramayacaklardır
Fırından çıkan üçgenleri 5 dakika bekletip, borcama ılınmış şerbeti dökelim (az önce işlemleri derin bir borcamda yapmak istememin sebebi, şerbet için bir havuz oluşturmak ve tüm milföylerin şerbetle buluşmasını sağlamaktı)
Üçgenlerin şerbetini çekmesini bekleyip, süzerek servis tabağına alalım,istersek üzerlerini yeşil fıstık ile süsleyelim ve azıcık soğumalarını bekleyerek afiyetle yiyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul