Konu
:
Şekerbura
Yalnız Mesajı Göster
Şekerbura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerbura
Şekerbura tarifi - Şekerburanın yapılışı
Malzemeler
* 500g badem içi veya fındık içi
* 20g maya
* 1 adet yumurta
* 200g yağlı süt
* 150g yağ
* 50g kaliteli un
* 500g toz şeker
* 0,1g vanilya ve 5g tuz
Yapılışı
Şekerbura için süt 25-30C’ye kadar ısıtılıp içine tuz ve maya katılır
İçine un, çırpılmış yumurta ve eritilmiş yağ koyup katı hale gelene kadar hamur yoğrulur
Üzeri örtülüp 1-1,5 saat oda ısısında bekletilir
Kabaran hamur elde avuç içini dolduracak kadar yuvarlanır ve 2mm kalınlığında açılır, 10cm çapında daireler kesilir
Bu dairelerin üzerine hazır iç malzeme konulup yarı daire şeklinde kapatılır
Daha sonra kenarların parmakla bastırılarak birbirine yapışması sağlanır
Daha sonra şekerburanın kenarları 2 parmakla tutulup aynı yönde döndürülerek süslü bir şekle getirilir
Sonra şekerbura sol el üzerine alınır ve uçları küçük dişli mutfak cımbızı ile çeşitli desenler yapılır
Hazırlanmış şekerburalar bekletilerek bir az kurutulur ve fırına verilir
İç malzemeyi hazırlamak için önce badem 5-8 dakika kaynar suda haşlanıp ince kabuğundan ayrılır
Sonra kıyma haline getirilir
(Badem yerine fındık kullanılabilir
Fındığı kabuğundan ayırmak için bir az kavurmak gerekiyor
) Bire bir ölçüde şeker konulur ve karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul