Konu
:
Kakaolu Şekerpare
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Şekerpare
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Şekerpare
Kakaolu Şekerpare tarifi - Kakaolu Şekerpare nasil yapilir - Kakaolu Şekerpare yapilisi
Malzemesi:
2 yemek kaşığı haşhaş 4 su bardağı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2 adet yumurta 2 adet yumurtanın sarısı 250 gr
erimiş margarin 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı badem Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 su bardağı su
Tarifi:
• 3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın
• Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın
• Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun
• Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
• Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin
• Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı
• Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun
• 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin
• Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul