Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Şekerpare

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Şekerpare



Kakaolu Şekerpare tarifi - Kakaolu Şekerpare nasil yapilir - Kakaolu Şekerpare yapilisi

Malzemesi:

2 yemek kaşığı haşhaş 4 su bardağı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2 adet yumurta 2 adet yumurtanın sarısı 250 gr erimiş margarin 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı badem Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 su bardağı su

Tarifi:

• 3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın

• Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın

• Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun

• Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın

• Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin

• Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı

• Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun

• 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin

• Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla