Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Balkabağı Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Balkabağı Tatlısı



Kaymaklı Balkabağı Tatlısı - Kaymaklı Balkabağı Tatlısı Tarifi - Kaymaklı Balkabağı Tatlısı Yapılışı - Kaymaklı Balkabağı Tatlısı



MALZEMELER


1 kg balkabağı


1/2 adet limonun suyu


250 gr kaymak


250 gr dövülmüş ceviz içi


1 1/2 kg tozşeker


balkabağı

HAZIRLANIŞI


Bir gece önceden kabakların kabuklarını soyun, dilimleyin ve yayvan bir tencereye bir kat kabak bir kat toz şeker ve sonra tekrar bir kat kabak ve bir kat tozşeker olacak şekilde dizip kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın Sabah geceden dinlendirilen kabağı kısık ateşte pişirin ve pişerken limon suyunu da ekleyin Pişme işlemi bittikten sonra kabakları bir mikser ile püre haline getirin Cam bir kabın en alrına streç folyo serin ve kabak püresinin bir kısmını boşaltın Üzerine cevizin yarısını ve onun da üzerine kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini koyun Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletip, servis tabağına ters çevirin Üzerine kalan cevizi serpin

Alıntı Yaparak Cevapla