Konu
:
İrmik Mantolu Parmak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Mantolu Parmak Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Mantolu Parmak Tatlısı
İrmik Mantolu Parmak Tatlısı Tarifi - İrmik Mantolu Parmak Tatlısı Yapılışı - Oktay Usta İrmik Mantolu Parmak Tatlısı
Malzemeler :
2,5 Su B
Söke Un
Yarım Paket Margarin
2 Yumurta
3 Çorba K
İrmik
2 Çorba K
Toz Fındık
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Mantolamak İçin:
İrmik
Şerbeti İçin:
3 Su B
Toz Şeker
3 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kasesine yumurtaları kırın
Üzerine dilimlenmiş margarini koyun
Unu ilave edin
Peşinden irmiği, fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip hepsini yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak gibi ya da biraz daha geniş şekiller yapın
Geniş bir tabağa irmik dökün
Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin
Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini tencerede kaynatın
Ilıyınca pişen tatlının üzerine dökün
Şerbetini daha iyi çekebilmesi için üzerini de fırın tepsisiyle kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul