Konu
:
Fiyonk Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fiyonk Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fiyonk Tatlısı
Fiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler :
1 Su B
Yoğurt
2 Çorba K
İrmik
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba K
Yumuşak Margarin
Alabildiği Kadar Söke Un
Şerbeti İçin:
3,5 Su B
Toz Şeker
2,5 Su B
Su
1 Dilim Limon
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Fıstık
Hazırlanışı
* Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın
Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın
* Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın
İyice çırpın
* İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin
* İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Oklavayla iyice açın
İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin
* Şeritlerden de 4-5 cm
lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın
Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın
* Kızgın yağda kızatın
Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin
Soğumuş şerbete alın
* Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın
Üzerine fıstık serpin
Ceviz ya da fındık da olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul