Yalnız Mesajı Göster

Fiyonk Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fiyonk Tatlısı



Fiyonk Tatlısı Tarifi - Fiyonk Tatlısı Yapılışı - Fiyonk Tatlısı Malzemeleri

Malzemeler :

1 Su B Yoğurt

2 Çorba K İrmik

1 Yumurta

1 Paket Kabartma Tozu

1 Çorba K Yumuşak Margarin

Alabildiği Kadar Söke Un

Şerbeti İçin:

3,5 Su B Toz Şeker

2,5 Su B Su

1 Dilim Limon

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Fıstık

Hazırlanışı


* Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın

* Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın İyice çırpın

* İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin

* İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Oklavayla iyice açın İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin

* Şeritlerden de 4-5 cmlik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın

* Kızgın yağda kızatın Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin Soğumuş şerbete alın

* Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın Üzerine fıstık serpin Ceviz ya da fındık da olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla