Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Rulo Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Rulo Tatlısı



Tahinli Tatlı - Rupo Tatlı - Yufkalı Tahinli Tatlı
Malzeme


- 3 adet yufka

- 9 yemek kaşığı tahin

- 100 g Sana yağı

- 1 su bardağı şeker

- 1 su bardağı ceviz

Şerbet:


- 2 su bardağı şeker

- 3 su bardağı su

- Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı


1 Şerbeti için derin tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın Şerbet kıvamına geldikten sonra birkaç damla limon suyu koyup, şerbeti kestirin

2 Sana yağını küçük bir tavada eritip, soğutun

3 Sosu için; bir kâsenin içinde erimiş Sana yağını ve şekeri iyice karıştırın Şeker eridikten sonra tahini ekleyip karıştırın En son sosun içine iri çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın

4 Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye katladıktan sonra, kenarlarını kesin Yarım yufkanın üzerine harçtan koyup, bir fırça yardımıyla yayın Geniş tarafından başlayarak harçlı yufkayı rulo olarak sarın

5 Ruloları baklava şeklinde kesip, Sana yağı ile yağladığımız tepsiye dizin

6 Tahinli ruloları önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın

7 Tahin rulolarının üzerine sıcak şerbeti döküp çektirin Arzuya göre krem şanti veya kaymak ile servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla