Konu
:
Badem Tozlu Keşkül
Yalnız Mesajı Göster
Badem Tozlu Keşkül
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Tozlu Keşkül
sütlü tatlı tarifleri - keşkül yapımı
#
Keşkül malzemeleri
5 çorba kaşığı toz badem
7 su bardağı süt
3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı su
1 paket vanilya
40 gr tereyağı
1 su bardağı krema
Süslemek için
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
# Keşkül hazırlanışı
Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın
Un, 4 kaşık suyla sulandırılmış nişasta, vanilya, krema ve sütü ekleyip pütürsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar çırpın
Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karışırarak koyulaşana kadar pişirin
Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ilave edip karıştırın
Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın
Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın
Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın
Buzdolabında soğuyana kadar bekletin
Fıstık serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul