Yalnız Mesajı Göster

Badem Tozlu Keşkül

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Tozlu Keşkül



sütlü tatlı tarifleri - keşkül yapımı

#
Keşkül malzemeleri


5 çorba kaşığı toz badem


7 su bardağı süt


3 yumurtanın sarısı


1 su bardağı tozşeker


2 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı mısır nişastası


4 çorba kaşığı su


1 paket vanilya


40 gr tereyağı


1 su bardağı krema

Süslemek için


2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı


1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

# Keşkül hazırlanışı


Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın Un, 4 kaşık suyla sulandırılmış nişasta, vanilya, krema ve sütü ekleyip pütürsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar çırpın


Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karışırarak koyulaşana kadar pişirin Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ilave edip karıştırın Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın

Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın


Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın Buzdolabında soğuyana kadar bekletin Fıstık serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla