06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tellibaba Tatlısı
Tellibaba Tatlısı Tarifi - Tellibaba Tatlısı Nasıl Yapılır - Tellibaba Tatlısı Malzemeleri
Tellibaba Tatlısı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
Yarım paket tereyağı
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
içi için:
250 gr tel kadayıf
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
20-25 adet badem
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
# İlk işlem olarak şerbet hazırlanır Su ve şeker kaynatılır Limon suyu eklenir, ateşten alınır
# Tereyağı yakmadan eritilir Ilıyınca ayçiçek yağıyla karıştırılır
# Kadayıfa bu karışımdan 3 çorba kaşığı eklenir Daha sonra işlem yapmak üzere bir kenara bırakılır
# Yoğurma kabına tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı konur Üzerine yoğurt, sirke, tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenir
# Hamur üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirilir
# Bu arada iç malzemesi hazırlanır Üzerine yağ eklenmiş kadayıf önce karıştırılır, sonra tel tel olması için didiklenir
# Üzerine ceviz ve tarçın eklenir, iyice karıştırılır
# Dinlenmiş hamurdan yarım portakal kadar parçalar alınır
# Unlu zeminde, çay tabağından biraz büyük açılır Ortasına alabileceği kadar, bol miktarda kadayıflı karışımdan konur
# Hamurun kenarları büzdürülerek ortaya toplanır Kat kısmı alta getirilir
# Malzeme bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır Tellibabalar az aralık bırakarak yağlanmış tepsiye dizilir
# Tam ortalarına 1'er adet badem saplanır
# Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir Tatlılar kızarana kadar pişirilir
# Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir
Not: Tel kadayıf sıkışabilen özelliğe sahip bir malzemedir Bu nedenle iç olarak, tellibaba tatlısına bol miktarda konabilir
|
|
|