Yalnız Mesajı Göster

Susam Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susam Tatlısı



Susam Tatlısı Tarifi - Susam Tatlısı Nasıl Yapılır - Susam Tatlısı Malzemeleri
Susam Tatlısı


MALZEMELER

1 çay bardagi irmik

1 çay bardagi hindistan cevizi

1 yemek kasigi margarin

1 yemek kasigi sivi yag

1 çay kasigi maya

1 su bardagi un

Simitleri bulamak için susam

Surubu:

1,5 su bardagi toz seker

1,5 su bardagi su


YAPILIŞI

Irmik, hindistancevizi, margarin, sivi yag, maya ve un bir kaba alinarak karistirilir ve un ilave edilirElde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin (yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir

Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim

Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelimSurubunu cekince servis e hazirdir

Alıntı Yaparak Cevapla