Konu
:
Bademli Yassı Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Yassı Kadayıf
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Yassı Kadayıf
Bademli Yassı Kadayıf Tarifi - Bademli Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır - Bademli Yassı Kadayıf Malzemeleri
Bademli Yassı Kadayıf
300 gr yassı kadayıf
4 tane yumurta
Kızartmak için:
1,5 bardak rafine zeytinyağı
Şurubu:
2 bardak toz şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon
üzerine:
1,5 bardak çekilmiş badem
Yayvan bir tencereye ölçülere göre toz şeker, su ve limon suyu konularak orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şeker su içinde eritilir ve 10 dakika kaynatılarak şurup yapılır, bir tarafa bırakılır
Bundan sonra taze yassı kadayıfların kenarları yarım parmak inceliğinde kesilir ve bir kapta yumurtalar çalkalanarak bu kadayıflar yumurtaya bulanır
Bu iş bitince bir tavada rafine zeytinyağı kızdırılır ve kadayıflar bu yağa atılarak kızartılır
Bir tarafları pembeleşince alt üst edilerek öbür yüzleri de kızartıldıktan sonra delikli kepçe ile tavadan alınarak tencerede kaynamakta olan suya atılıp çıkarılır ve hemen soğuk şuruba bastırılır ve üzerine bir kapak kapatılır
Bu durumda kadayıflar ateş üzerine oturtularak 10 dakika şurupla pişirilir ve tencere ateşten indirilir
Kadayıfların şurubu emmeleri için bu vaziyette bir saat bekletilir
Sonra tabağa alınarak üzerine kabukları ayıklanıp çekilmiş iç badem konularak servis yapılır
Not: Aynı şekilde cevizle de hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul