Yalnız Mesajı Göster

Bademli Yassı Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Yassı Kadayıf



Bademli Yassı Kadayıf Tarifi - Bademli Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır - Bademli Yassı Kadayıf Malzemeleri


Bademli Yassı Kadayıf


300 gr yassı kadayıf

4 tane yumurta

Kızartmak için:

1,5 bardak rafine zeytinyağı

Şurubu:

2 bardak toz şeker

1,5 bardak su

1 tatlı kaşığı limon

üzerine:

1,5 bardak çekilmiş badem


Yayvan bir tencereye ölçülere göre toz şeker, su ve limon suyu konularak orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şeker su içinde eritilir ve 10 dakika kaynatılarak şurup yapılır, bir tarafa bırakılır Bundan sonra taze yassı kadayıfların kenarları yarım parmak inceliğinde kesilir ve bir kapta yumurtalar çalkalanarak bu kadayıflar yumurtaya bulanır Bu iş bitince bir tavada rafine zeytinyağı kızdırılır ve kadayıflar bu yağa atılarak kızartılır Bir tarafları pembeleşince alt üst edilerek öbür yüzleri de kızartıldıktan sonra delikli kepçe ile tavadan alınarak tencerede kaynamakta olan suya atılıp çıkarılır ve hemen soğuk şuruba bastırılır ve üzerine bir kapak kapatılır Bu durumda kadayıflar ateş üzerine oturtularak 10 dakika şurupla pişirilir ve tencere ateşten indirilir Kadayıfların şurubu emmeleri için bu vaziyette bir saat bekletilir Sonra tabağa alınarak üzerine kabukları ayıklanıp çekilmiş iç badem konularak servis yapılır


Not: Aynı şekilde cevizle de hazırlanabilir


Alıntı Yaparak Cevapla