Konu
:
Sarı Burma
Yalnız Mesajı Göster
Sarı Burma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarı Burma
Sarı Burma Tarifi - Sarı Burma Nasıl Yapılır - Sarı Burma Malzemeleri
Sarı Burma
Malzemeler
Hamur için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un
Hamuru açmak için;
1 su bardağı nişasta
İç harcı için;
6 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tozşeker
Şurup için;
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için;
250 gr tereyağı
Hazırlanışı
Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte, şeker eriyinceye kadar karıştırın
Şurubu, koyulaşması için kısık ateşte, 10 dakika daha kaynatın
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin
Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın
Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru eşit büyüklükte 10 parçaya ayırın
Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin
İç harcını hazırlamak için; sıvıyağı küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Hemen unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun
Ocaktan alıp soğutun
Ceviz ve tozşekeri kattıktan sonra bir kenarda bekletin
Bezelerden birini, üzerine nişasta serip oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde ve incecik açın
Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli cevizli karışım serpiştirin
Yufkayı ortadan ikiye kesin
Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo haline getirin
Oklavanın uçlarından başlayıp ortasına doğru toplayarak büzün
Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin
Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde dilimleyin
Tereyağını bir tavada kızdırıp kaşık yardımıyla tepsideki tatlının üzerine gezdirin
Tatlıyı 180 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 25-30 dakika pişirin
Üzerine soğuk haldeki şurubu gezdirin
30 dakika bekletip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul