Konu
:
Elmalı İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı İrmik Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı İrmik Tatlısı
Elmalı İrmik Tatlısı Tarifi - Elmalı İrmik Tatlısı Yapılışı - Elmalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Elmalı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Malzeme
- 100 g Sana paket margarin
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 adet elma
- ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı irmik
- 1 l süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
1
Derin bir tencereye 2 yemek kaşığı Sana margarini koyup kızdırın
Yağ kızınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip dolamalık fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun
Fıstıklar pembeleşince içine önceden haşlayıp rendelediğiniz havucu, rendelediğiniz elmaları, iri çekilmiş cevizin yarısını ve portakal kabuğunu rendesini ekleyip kavurmaya devam edin
Daha sonra içine irmiği ilave edip karıştırın
Sütü, suyu ve şekeri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin
Ateşten indirdikten sonra kalan Sana paket margarini irmikli meyveli tatlıya ekleyip karıştırın
2
Servis yapacağınız büyük kâseyi veya küçük kâseleri sıcak su ile ıslatın
3
Tatlıyı ıslanmış kâselere döküp oda sıcaklığında iyice soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletip iyice soğutun
4
En son olarak tatlının üzerine kâsede karıştırdığınız tarçınlı kalan cevizi serpip dilimledikten sonra arzuya göre vanilyalı dondurma ile birlikte soğuk olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul