Konu
:
Şeftalili Ekmek Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Ekmek Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Ekmek Tatlısı
Şeftalili Ekmek Tatlısı - Şeftalili Ekmek Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
1 litre süt
1
5 çorba k
un
1 çorba k
nişasta
1 su b
toz şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı k
vanilya şekeri
Tabanı için:
1 p
kızarmış ekmek
2 su b
karışık meyve suyu
Üzeri için:
1 kg
şeftali
1 su b
toz şeker
1 poşet toz şanti
1 su b
süt
Hazırlanışı:
Ekmek tatlısının kreması için tencereye sütü alın
Üzerine un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya şekerini ekleyip çırparak pişirin
Kızarmış ekmekleri fırın kabının altına dizin
Meyve suyunu ısıtarak kızarmış ekmeklerin üzerine dökün
Sosu çekince ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökün
Diğer tarafta üzeri için şeftalileri soyduktan sonra küp doğrayarak toz şekerle beraber kısık ateşte pişirin
Bu sos pişince ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin
Bu arada krem şanti ile kremanın üzerine yuvarlak gözler yapın
Pişirdiğiniz kremayı bu gözlere dökerek bir süre dışarda bekletin
İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alarak birkaç saat beklettikten sonra soğuk servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul