Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Ekmek Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Ekmek Tatlısı



Şeftalili Ekmek Tatlısı - Şeftalili Ekmek Tatlısı Tarifi



Malzemeler :

1 litre süt

15 çorba kun

1 çorba knişasta

1 su btoz şeker

1 yumurta sarısı

1 tatlı kvanilya şekeri

Tabanı için:


1 pkızarmış ekmek

2 su bkarışık meyve suyu

Üzeri için:


1 kgşeftali

1 su btoz şeker

1 poşet toz şanti

1 su bsüt

Hazırlanışı:

Ekmek tatlısının kreması için tencereye sütü alın Üzerine un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya şekerini ekleyip çırparak pişirin


Kızarmış ekmekleri fırın kabının altına dizin Meyve suyunu ısıtarak kızarmış ekmeklerin üzerine dökün Sosu çekince ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökün


Diğer tarafta üzeri için şeftalileri soyduktan sonra küp doğrayarak toz şekerle beraber kısık ateşte pişirin Bu sos pişince ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin Bu arada krem şanti ile kremanın üzerine yuvarlak gözler yapın Pişirdiğiniz kremayı bu gözlere dökerek bir süre dışarda bekletin İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alarak birkaç saat beklettikten sonra soğuk servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla