Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Kuplar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Kuplar



Kestaneli Kup tarifi - Dondurmalı Kestaneli Kup - Kestaneli Kup yapılışı


Malzemeler:


250 g kestane

100 g şeker

250 ml su

100 g beyaz çikolata

50 ml krema

100 g bitter çikolata

Cevizli ve Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı


Kestaneleri çizip tepsiye dizin 15 dakika kadar fırınlayıp kabukları açılınca çıkartıp soğumaya bırakın Kabuklarını çıkartıp; şeker ve su ilavesiyle tencereye alıp haşlanmaya bırakın Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince robottan geçirin Beyaz çikolatayı ince kıyıp benmaride veya mikrodalga fırında eritin Krema ekleyip karıştırın Kestane püresinin yarısını ekleyip kasenizin dibine yayınBuzdolabında soğumaya bırakın Bitter çikolatayı aynı şekilde pişirip kalan kestane püresi ile karıştırıp homojen hale getirin Soğuyan beyaz çikolatalı katın üstüne yayıp tekrar soğumaya bırakın Cevizli, Vanilyalı dondurma ve isteğe göre karamel sos veya çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla