Konu
:
Kestaneli Kuplar
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Kuplar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Kuplar
Kestaneli Kup tarifi - Dondurmalı Kestaneli Kup - Kestaneli Kup yapılışı
Malzemeler:
250 g kestane
100 g şeker
250 ml su
100 g beyaz çikolata
50 ml krema
100 g bitter çikolata
Cevizli ve Vanilyalı Dondurma
Hazırlanışı
Kestaneleri çizip tepsiye dizin
15 dakika kadar fırınlayıp kabukları açılınca çıkartıp soğumaya bırakın
Kabuklarını çıkartıp; şeker ve su ilavesiyle tencereye alıp haşlanmaya bırakın
Kestaneler yumuşayıp suyunu çekince robottan geçirin
Beyaz çikolatayı ince kıyıp benmaride veya mikrodalga fırında eritin
Krema ekleyip karıştırın
Kestane püresinin yarısını ekleyip kasenizin dibine yayın
Buzdolabında soğumaya bırakın
Bitter çikolatayı aynı şekilde pişirip kalan kestane püresi ile karıştırıp homojen hale getirin
Soğuyan beyaz çikolatalı katın üstüne yayıp tekrar soğumaya bırakın
Cevizli, Vanilyalı dondurma ve isteğe göre karamel sos veya çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul