Konu
:
Şerbetli Un Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Un Helvası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Un Helvası
MALZEMELER
* 7 su bardagı un (orjinal tarifte 9 bardak)
* 125 gr
tereyagi
* 125 gr
margarin
* 1 cay bardagı sıvıyag
SERBETİ icin:
* 2-3 su bardagı su (kivamina göre degise bilir)
* 2-3 su bardağı şeker (az sekerli seven veya cok sevene göre degisiyor)
* yarım limon suyu
HAZIRLANISI
Önce Serbeti hazirlamak icin tencerenin icine su,seker ve limonu koyup kaynatiyoruz
Serbet kaynayip kivama geldigi zaman ocaktan alip sogumaya birakiyoruz
Derin bir teflon tavanin icine yagi koyup eritiyoruz
Yag eridikten sonra unun yarisini yavas yavas ekleyip karistiriyoruz,yagi cektikten sonra unun kalanini ilave ediyor sürekli karistiriyoruz pembe bir reng alana kadar
Unumuzu kavurduktan sonra ocaktan alip bir kasik yardimi ile ezerek sogutmaya calisalim
Hem un hemde serbet tam sogumasi lazim
Her ikiside soguduktan sonra, serbeti yavas yavas una ilave ederken bir yandanda kasik yardimi ile ezerek karistiriyoruz
Sonra bir tepsiye yada tabaga koyup kasikla düz bir sekil vermek icin bastiriyoruz, istenilen sekilde süsleyip kesebilirsiniz
Mesela baklava dilimleri gibi de kesebilir ve sunabiliriz
Ben kare seklinde kesip ceviz ve hindistan cevizi ile süslemeyi uygun gördüm
Buzdolapta dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul