Yalnız Mesajı Göster

Şerbetli Un Helvası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Un Helvası





MALZEMELER


* 7 su bardagı un (orjinal tarifte 9 bardak)

* 125 gr tereyagi

* 125 gr margarin

* 1 cay bardagı sıvıyag

SERBETİ icin:

* 2-3 su bardagı su (kivamina göre degise bilir)

* 2-3 su bardağı şeker (az sekerli seven veya cok sevene göre degisiyor)

* yarım limon suyu

HAZIRLANISI


Önce Serbeti hazirlamak icin tencerenin icine su,seker ve limonu koyup kaynatiyoruz Serbet kaynayip kivama geldigi zaman ocaktan alip sogumaya birakiyoruz Derin bir teflon tavanin icine yagi koyup eritiyoruzYag eridikten sonra unun yarisini yavas yavas ekleyip karistiriyoruz,yagi cektikten sonra unun kalanini ilave ediyor sürekli karistiriyoruz pembe bir reng alana kadar Unumuzu kavurduktan sonra ocaktan alip bir kasik yardimi ile ezerek sogutmaya calisalim Hem un hemde serbet tam sogumasi lazim Her ikiside soguduktan sonra, serbeti yavas yavas una ilave ederken bir yandanda kasik yardimi ile ezerek karistiriyoruz Sonra bir tepsiye yada tabaga koyup kasikla düz bir sekil vermek icin bastiriyoruz, istenilen sekilde süsleyip kesebilirsinizMesela baklava dilimleri gibi de kesebilir ve sunabilirizBen kare seklinde kesip ceviz ve hindistan cevizi ile süslemeyi uygun gördüm Buzdolapta dinlendikten sonra servis yapabilirsinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla