Konu
:
Frambuaz Soslu Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Frambuaz Soslu Parfe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuaz Soslu Parfe
hafif tatlılar - frambuazlı tatlılar
Malzemeler,
*2 poşet sade krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt,
*1 paket kakaolu Eti Pötibör bisküvi,
*3 paket tadelle,
*yarım su bardağı iri ufalanmış ceviz içi,
*Üstü için 4-5 çorba kaşığı frambuaz sosu veya dilediğiniz sos
Hazırlanışı,
1
Süt ile kremşantileri katılaşıncaya kadar çırpın
2
Bisküvileri bir tabağın içine iri iri ufalayın
( Krem şantinin içine ufalamayın, toz haline gelen kırıntılarda krem şantiye karışır ve parfe renk değiştirir
)
3
tadelleleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın
4
Cevizleri uafalayın
5
Tüm malzemeyi karıştırın
Yanlız karıştırırken bisküvilerin ezilmemesine dikkat edin
6
Malzemeyi önceden streçle kapladığınız minik bir kümbet pasta kalıbına boşaltın ve yerleşmesi için hafif hafif bastırın
7
Üstünü de streçledikten sonra buzlukta en az 6 saat kadar dondurun
8
Servise yakın dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirerek alın ve üstüne frambuaz sos dökerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul