Yalnız Mesajı Göster

Frambuaz Soslu Parfe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz Soslu Parfe



hafif tatlılar - frambuazlı tatlılar

Malzemeler,

*2 poşet sade krem şanti

*1 su bardağı soğuk süt,

*1 paket kakaolu Eti Pötibör bisküvi,

*3 paket tadelle,

*yarım su bardağı iri ufalanmış ceviz içi,

*Üstü için 4-5 çorba kaşığı frambuaz sosu veya dilediğiniz sos
Hazırlanışı,

1Süt ile kremşantileri katılaşıncaya kadar çırpın

2Bisküvileri bir tabağın içine iri iri ufalayın( Krem şantinin içine ufalamayın, toz haline gelen kırıntılarda krem şantiye karışır ve parfe renk değiştirir)

3tadelleleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın

4 Cevizleri uafalayın

5Tüm malzemeyi karıştırın Yanlız karıştırırken bisküvilerin ezilmemesine dikkat edin

6Malzemeyi önceden streçle kapladığınız minik bir kümbet pasta kalıbına boşaltın ve yerleşmesi için hafif hafif bastırın

7Üstünü de streçledikten sonra buzlukta en az 6 saat kadar dondurun

8Servise yakın dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirerek alın ve üstüne frambuaz sos dökerek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla