Yalnız Mesajı Göster

Baharat Soslu Dondurma Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat Soslu Dondurma Tatlısı



Baharat Soslu Dondurma Tatlısı tarifi - Baharat Soslu Dondurma Tatlısının yapılışı - tatlı tarifi



Malzemeler


1 paket vanilyalı puding

500 ml süt (2,5 bardak gibi)

1/2 adet çubuk vanilya

2 adet karanfil

2 adet yıldız anason

1/4 çay kaşığı zencefil

1/4 çay kaşığı tarçın

15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az)

1 çorba kaşığı bal (15 g civarında)

1 adet iri armut

1 bütün sade kek

1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı)

pudra şekeri (8 - 9 g)

1’er top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı


Puding tozunu sütle tencereye koyun Karıştırıp erimesini sağlayın Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin 2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın Pudra şekeri serpip birer top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla