Konu
:
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı tarifi - Baharat Soslu Dondurma Tatlısının yapılışı - tatlı tarifi
Malzemeler
1 paket vanilyalı puding
500 ml süt (2,5 bardak gibi)
1/2 adet çubuk vanilya
2 adet karanfil
2 adet yıldız anason
1/4 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaşığı tarçın
15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az)
1 çorba kaşığı bal (15 g civarında)
1 adet iri armut
1 bütün sade kek
1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı)
pudra şekeri (8 - 9 g)
1’er top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma
Hazırlanışı
Puding tozunu sütle tencereye koyun
Karıştırıp erimesini sağlayın
Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun
Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin
Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın
Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun
Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın
Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin
2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin
Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin
4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin
Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın
Pudra şekeri serpip birer top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın
İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul