Konu
:
Fındıklı Milföy Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Milföy Baklavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Milföy Baklavası
Malzemeler
* 20 adet milföy hamuru
* 5 yemek kaşığı fındık
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
Şerbeti İçin
* 2 su bardağı su
* 2,5 su bardağı şeker
* 1/2 limon
Yapılışı
1
Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın
Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın
Dsc00546
2
Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin
Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin
3
Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın
Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın
Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın
4
Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün
(Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım
Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır)
Soğuyunca servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul