Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Milföy Baklavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Milföy Baklavası







Malzemeler


* 20 adet milföy hamuru

* 5 yemek kaşığı fındık

* 1 yemek kaşığı şeker

* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)

Şerbeti İçin


* 2 su bardağı su

* 2,5 su bardağı şeker

* 1/2 limon

Yapılışı


1 Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın

Dsc00546

2 Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin

3 Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın

4 Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır) Soğuyunca servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla