Konu: Pakuk
Yalnız Mesajı Göster

Pakuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakuk



Pakuk Yapılışı - Osmanlı Mutfağından Helva Tarifi
Malzemeler:


1 kg un,

yarım kg tereyağı,

750 gram pudraşekeri

Ayrıca üzerine pudraşekeri

Yapılışı:


Tereyağını geniş bir tencereye alın Erittikten sonra kaynatın Sürekli karıştırarak, unu ekleyin


Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin iyice karıştırın


Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın Pudraşekeri serpin

Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın Baklava dilimi şeklinde kesir ve servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla