Konu
:
Pakuk
Yalnız Mesajı Göster
Pakuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pakuk
Pakuk Yapılışı - Osmanlı Mutfağından Helva Tarifi
Malzemeler:
1 kg
un,
yarım kg
tereyağı,
750 gram pudraşekeri
Ayrıca üzerine pudraşekeri
Yapılışı:
Tereyağını geniş bir tencereye alın
Erittikten sonra kaynatın
Sürekli karıştırarak, unu ekleyin
Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun
Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin
iyice karıştırın
Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın
Pudraşekeri serpin
Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın
Baklava dilimi şeklinde kesir ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul