06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Turta
İncirli Turta - İncirli Turta Yapıllışı - İncirli Turta Malzemeleri
Malzemeler:
1 paket margarin, 3 çorba kaşığı pudra şekeri, Yarım çay bardağı süt, Kabartma tozu, Vanilya, 1 yumurta sarısı (akı üzerine), Alabildiğince un
Üzerine: 15-16 adet kuru incir, 1 su bardağı süt, Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz, 3-4 dövülmüş karanfil, 1 çorba kaşığı tahin
Yapılışı:
İncirleri 2-3 saat sıcak suda ıslatın Başlarını koparıp, robotta çekin Süt, ceviz, dövülmüş karanfil ve tahin ilave edin Hamur için margarin ile pudra şekerini yumuşatın Diğer malzemeler ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamurun 2/3'ünü yağlanmış bir tart kabına yayın Üzerine incirli karışımı yayın Ayırdığınız hamura bir avuç un ilave edip, merdane ile açarak hamurdan şeritler kesin Bu şeriüerle turtanın üzerini süs-eyin Yumurta akını şeritlerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin
Afiyet olsun

|
|
|