Konu
:
Nemse Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Nemse Baklava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nemse Baklava
Nemse Baklava
Malzemeler
* 4,5 su bardağı un
* 250 gr margarin
* 2 yumurta
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı şeker
* 2 su bardağı ceviz veya fındık
* Limon kabuğu rendesi
* 1 tutam tuz
Yapılışı
1
Un elenir
Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytin yağı, 1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır
1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir
2
Hamur bütün olarak 30 cm
çapında açılır
Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır
3
Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır
Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir
4
Hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirilir
5
İki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir
Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3-4 mm
inceliğinde açılıp 5 cm
parçalara kesilir
6
Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçgen katlanır
Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür
Orta hararetli fırında pişirilir
Sıcakken soğuk şurup dökülür
Şurubu
3 bardak şeker ile 3 bardak su kaynatılır
Köpükleri alınıp 1 çorba kaşığı limon suyu katılır
Orta kıvama gelince ateşten alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul