Yalnız Mesajı Göster

çıtır kadayıf dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

çıtır kadayıf dolması



1/2 kg yaş kadayıf

250 gr tereyağı (erit-ılıt)

ceviz

hazır baklava yufkası ,

3 su bardağı şeker , 2,5 subardağı su+yarım limon suyu


Önce şerbeti kaynat, ılısın;


yaş kadayıfı ,salata doğrar gibi doğra,

üzerine ılık tereyağını dök,iyice ovala,(iki kaşığını üzeri için ayır)

hazır baklava yufkasından üç kat al ,içine bir tutam kadayıfı koy,üzerine dövülmüş ceviz ek

rulo yap(2,5 -3 cm kalınlığında rulo olacak)

ruloları yağlanmış tepsiye sırala

üzerine ayırdığın yağı fırçayla sür,

ruloları boydan boya iki parmak eninde kes,(mutfak makası ile daha kolay)

180-200 derecede pişir ( güvey benzi gibi kızarsın)

fırından çıkınca bir dakika beklet ve hemen şerbetini dök

üzerine yeşil fıstık ekerek servis yap ,afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla