06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
çıtır kadayıf dolması
1/2 kg yaş kadayıf
250 gr tereyağı (erit-ılıt)
ceviz
hazır baklava yufkası ,
3 su bardağı şeker , 2,5 subardağı su+yarım limon suyu
Önce şerbeti kaynat, ılısın;
yaş kadayıfı ,salata doğrar gibi doğra,
üzerine ılık tereyağını dök,iyice ovala,(iki kaşığını üzeri için ayır)
hazır baklava yufkasından üç kat al ,içine bir tutam kadayıfı koy,üzerine dövülmüş ceviz ek
rulo yap(2,5 -3 cm kalınlığında rulo olacak)
ruloları yağlanmış tepsiye sırala
üzerine ayırdığın yağı fırçayla sür,
ruloları boydan boya iki parmak eninde kes,(mutfak makası ile daha kolay)
180-200 derecede pişir ( güvey benzi gibi kızarsın)
fırından çıkınca bir dakika beklet ve hemen şerbetini dök
üzerine yeşil fıstık ekerek servis yap ,afiyet olsun
|
|
|