Yalnız Mesajı Göster

Çarkıfelek Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarkıfelek Tatlısı



çarkıfelek tatlısı tarifi - çarkıfelek tatlısının yapılışı - çarkıfelek tatlısı nasıl yapılır



Malzemeler:

* 100 gtereyağı(yumuşak) +1/2 türk kahve fincanı sıvıyağ (125 g olacak toplam)

* 1 paket kabartma tozu

* 2 yemek kaşığı kakao

* bütün iç fındıklar

* 1/2 su bardağı sıvıyağ

* 1/2 su bardağı süt

* 3 su bardağı +4 yemek kaşığı un

şerbeti:


* 2,5 su bardağı şeker

* 2,5 su bardağı su

* 1-2 tane limon tuzu

Yapılışı:


1 sıvıyağ ve kakao haricini 3 su bardağı un ile yoğurun

2 hamuru ikiye bölün

3 birine sıvıyağın yarısını ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip yoğurun

4 diğerine de kalan sıvıyağda da kakaoyu eritip + kalan 2 kaşık unu da hamura ekleyip yoğurun

5 30 dkkadar dolapta bekletin hamuru(vaktiniz yoksa es geçin)

6 hamurları ayrı ayrı unlu zeminde merdaneyle açındikdörtgen şeklinde açmaya çalışın

7 çok ince olmasınlar sakın 0,5 cmkalınlık iyi

8 sade hamurun üstüne kakaoluyu serip merdaneyle üstünden hafif geçin

9 sonra iki uçtan iki ayrı rulo olacak şekilde sarın rulolar ortada buluşsunlar

10 ruloları bıçakla ortadan kes2 ruloyu tepsiye koyup dolapta bekletin

11 dolapta bekletmemizin nedeni düzgün dilimlenmeleri ama vaktiniz yoksa dilimlediklerinizi resimde görüldüğü gibi parmağınızla ileri geri yuvarlayarak şeklini düzeltebilirsiniz

12 ruloları 1 parmak kalınlığından az ince olacak şekilde dilimleyin

13 yağsız tepsiye yatık dizin(yuvarlak şekilde)

14 ortalarına 1 er bütün fındık bastırın

15 önceden ısıtılmış 180C fırında pişirinrenkleri hafif değişecek hafif kızaracaklar

16 tatlının şerbetini hemen pişirip soğutun

17 fırındna çıkan tatlının üzerine şerbeti 3-4 dk sonra döküp üstüne tepsi kapatın

18 15 dksonra tatlıları ters çeviirnşerbeti güzelce çeksinler


Alıntı Yaparak Cevapla