Konu
:
Köroğlu Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Köroğlu Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köroğlu Sarması
Köroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı
Malzemeleri
250 gram un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çay bardağı irmik
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1 adet yumurta
kızartmak için zeytinyağı
İçi İçin
1 su bardağı fındık veya ceviz
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuzsuz lor
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
1 bardak su
1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun
Hazırlanışı
- Unu eleyin ve ortasını açın
Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin
Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun
- Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın
20 ye 20 kareler kesin
- Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın
Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın
- Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın
- Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin
Daha sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul