Yalnız Mesajı Göster

Köroğlu Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köroğlu Sarması



Köroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı



Malzemeleri


250 gram un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı yaş maya

1 çay bardağı irmik

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)

1 adet yumurta

kızartmak için zeytinyağı

İçi İçin


1 su bardağı fındık veya ceviz

1 yumurta akı

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuzsuz lor

Şerbeti İçin


2 su bardağı şeker

1 bardak su

1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun

Hazırlanışı


- Unu eleyin ve ortasını açın Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun

- Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın 20 ye 20 kareler kesin

- Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın

- Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın

- Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin Daha sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla