Konu
:
Ahududu ve Çikolatalı Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Ahududu ve Çikolatalı Parfe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududu ve Çikolatalı Parfe
Parfe Tarifi - Ahududu Parfesi - Parfe Nasıl Yapılır
Malzemeler:
10- 12 kişilik
Beyaz kat için:
200 gram eritilmiş beyaz çikolata
1/4 su bardağı krema
2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
yarım su bardağı ekstra krema
Ahududulu kat için:
300 gram dondurulmuş veya taze ahududu
1 çorba kaşığı toz şeker
150 gram eritilmiş beyaz çikolata
1/4 su bardağı krema
2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
yarım su bardağı ekstra krema
1 adet ekstra çırpılmış yumurta akı
Ahududu sosu için:
Yarım kg taze veya dondurulmuş ahududu
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı kadar su
2 adet alüminyum kek kalıbını plastik folyoyla kaplayın
Beyaz katı yapmak için:
Çikolata, krema ve yumurta sarılarını bir kapta karıştırın
Başka bir kapta fazladan kremayı hafif katılaşana dek çırpın
Azar azar çikolatalı karışımın içine ekleyin
Yumurta aklarını temiz, kuru bir kapta mikserle kar haline gelene dek çırpın
Metal bir kaşık kullanarak yumurta akını çikolatalı karışımın içine katın
Bu karışımı eşit şekilde hazırladığınız kalıplara dökün
Üzerini bir bıçak yardımıyla düzeltin
Plastik folyoyla kaplayın
Katılaşana dek buzluğa koyun
Ahududulu katı yapmak için:
Ahududuları robottan geçirin
Orta boy bir tencerede şeker, çikolata, krema ve yumurta sarılarını yumuşayana dek çırpın
Fazladan kremayı katı kıvam alana dek çırpın
Çikolataların içine yavaş yavaş karıştırın
Yumurta aklarını temiz, kuru bir kapta kar haline gelene dek çırpın
Akı çikolatanın içine azar azar katın
İki kalıba da beyaz katın üzerine bu karışımı dökün
Plastik folyoyla kaplayın
Tekrar dondurun
Parfeyi tamamlamak için:
İlk parfeyi kalıbından çıkartın
Düz bir çalışma zeminine koyun (parfeyi keskin bir bıçak yardımıyla keseceksiniz)
Elinizi çabuk tutarak parfeyi uzunlamasına 4 parçaya kesin
2 parçayı altı üstüne gelecek şekilde ters çevirin
Öteki parçaya da aynı işlemi uygulayın
Üstlerini yumurta akıyla fırçalayın
İki kalıptaki parfeleri ekose oluşturacak şekilde üst üste koyun
Parfeyi yine plastik folyoyla kaplayın
Katların birbirine iyice yapışması için sıkıca bastırın
Tekrar buzluğa koyun
Bu parfeyi iyice donduğu zaman ahududu sosuyla birlikte servis yapın
Ahududu sosu için: Ahududuları su ve şekerle birlikte robotta çekin
Dilediğiniz koyuluk derecesine göre su ilave edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul