Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Yahni Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Yahni Tatlı



Ayvalı Yahni Tatlı Tarifi - Ayvalı Yahni Tatlı Yapılışı - Ayvalı Yahni Tatlı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Yahni Tatlı

Malzemeler:


3 Ayva

400 Gr Kuzu Eti

1 Kase Arpacık Soğan

1 Diş Sarımsak

2 Defne Yaprağı

1 Tatlı K Tane Karabiber

1 Çorba K Un

Sıvıyağ

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Tencereye biraz sıvıyağ koyup etleri kavuruyoruz Soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz


Tane karabiber ve defne yaprağı ekliyoruz Ununu döküyoruz Üzerini geçmeyecek kadar soğuk su döküp karıştırıyoruz Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz


Çekirdeklerini çıkartıp içlerini oyuyoruz Sıcak su ve biraz zeytinyağı koyduğumuz geniş bir tencereye ayvaları koyup haşlıyoruz Ayvalar suyunu çektikten sonra pişen eti ayvaların içlerine paylaştırıyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırına girebilecek tencerede fırına sokuyoruz Eğer tencere fırın için uygun değilse borcam bir kalıba koyabiliriz


Fırında biraz daha pişirdikten sonra servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla