Konu
:
Ayvalı Yahni Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Yahni Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Yahni Tatlı
Ayvalı Yahni Tatlı Tarifi - Ayvalı Yahni Tatlı Yapılışı - Ayvalı Yahni Tatlı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Yahni Tatlı
Malzemeler:
3 Ayva
400 Gr
Kuzu Eti
1 Kase Arpacık Soğan
1 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı K
Tane Karabiber
1 Çorba K
Un
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz
Tencereye biraz sıvıyağ koyup etleri kavuruyoruz
Soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz
Tane karabiber ve defne yaprağı ekliyoruz
Ununu döküyoruz
Üzerini geçmeyecek kadar soğuk su döküp karıştırıyoruz
Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz
Çekirdeklerini çıkartıp içlerini oyuyoruz
Sıcak su ve biraz zeytinyağı koyduğumuz geniş bir tencereye ayvaları koyup haşlıyoruz
Ayvalar suyunu çektikten sonra pişen eti ayvaların içlerine paylaştırıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırına girebilecek tencerede fırına sokuyoruz
Eğer tencere fırın için uygun değilse borcam bir kalıba koyabiliriz
Fırında biraz daha pişirdikten sonra servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul