Yalnız Mesajı Göster

Bisküvili Balkabaklı Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bisküvili Balkabaklı Tatlı



Bisküvili Balkabaklı Tatlı Tarifi - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Yapılışı - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Nasıl Yapılır - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Malzemeleri

Malzemeler:


1 Lt Süt

1 Su B Toz Şeker

3 Çorba K Un

1 Çorba K Nişasta

1 Pk Labne

1 Yumurta Sarısı

2 Pk Petibör Bisküvi


Arası İçin:

700 Gr Balkabağı

1 Çay B Toz Şeker

1 Çay B Ceviz


Üzeri İçin:

Ceviz

Tarçın

Portakal Kabuğu


Hazırlanışı:


Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz Çırpma teli ile karıştırıyoruz Şeker eridikten sonra un, nişasta ve yumurta sarısı koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz


Piştikten sonra labneyi döküp karıştırıyoruz Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Arası için, balkabağını tencereye koyup üzerine şekerini döküyoruz Kendi suyu ile iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz


Piştikten sonra kaşıkla ezip püre haline getiriyoruz Soğuyan kremanın yarısını borcam bir kaba döküyoruz Bisküvinin ilk paketini kremanın üzerine ters bir şekilde diziyoruz


Üzerine püre olmuş balkabağını koyup dağıtıyoruz Balkabağın üzerine diğer bisküvileri diziyoruz Üzerine kremanın geri kalan kısmını döküp yayıyoruz


Tarçın serpiyoruz Kırılmış ceviz ve portakal kabuğu ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla