Konu
:
Bisküvili Balkabaklı Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Bisküvili Balkabaklı Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bisküvili Balkabaklı Tatlı
Bisküvili Balkabaklı Tatlı Tarifi - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Yapılışı - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Nasıl Yapılır - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Malzemeleri
Malzemeler:
1 Lt
Süt
1 Su B
Toz Şeker
3 Çorba K
Un
1 Çorba K
Nişasta
1 Pk
Labne
1 Yumurta Sarısı
2 Pk
Petibör Bisküvi
Arası İçin:
700 Gr
Balkabağı
1 Çay B
Toz Şeker
1 Çay B
Ceviz
Üzeri İçin:
Ceviz
Tarçın
Portakal Kabuğu
Hazırlanışı:
Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz
Çırpma teli ile karıştırıyoruz
Şeker eridikten sonra un, nişasta ve yumurta sarısı koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra labneyi döküp karıştırıyoruz
Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Arası için, balkabağını tencereye koyup üzerine şekerini döküyoruz
Kendi suyu ile iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra kaşıkla ezip püre haline getiriyoruz
Soğuyan kremanın yarısını borcam bir kaba döküyoruz
Bisküvinin ilk paketini kremanın üzerine ters bir şekilde diziyoruz
Üzerine püre olmuş balkabağını koyup dağıtıyoruz
Balkabağın üzerine diğer bisküvileri diziyoruz
Üzerine kremanın geri kalan kısmını döküp yayıyoruz
Tarçın serpiyoruz
Kırılmış ceviz ve portakal kabuğu ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul