Konu
:
AHKÖEKAKAN (Cevizli Kestaneli Tatlı)
Yalnız Mesajı Göster
AHKÖEKAKAN (Cevizli Kestaneli Tatlı)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
AHKÖEKAKAN (Cevizli Kestaneli Tatlı)
Malzemeler:
• 800 gr kırık kestane şekeri
• 2
5 su bardağı ceviz içi (250 gr)
• 1 çay bardağı krema (100 gr)
• 1 çaybardağı + 2 çorba kaşığı tereyağ (100 gr)
Sos İçin:
• Üzüm pekmezi - krema ya da bal
Hazırlanışı:
Ceviziçi elle ya da robotla parçalanır
Bir tavada 2 dakika kadar tereyağla çevrilir
Tavayı ocaktan alıp beklemeye alın
Ilındıktan sonra kestane şekeri ve krema katılır ve iyice karıtırılır
Küçük kalıplara paylaştırılır, tersyüz edilir ve servis tabağına alınır
Üzerine üzüm pekmezi ya da bal dolaştırırlır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul